Haber Detayı

KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Değerlendirme Toplantısı Sakarya Valisi Ahmet Hamdi NAYİR’in başkanlığında gerçekleştirildi.

SAÜ Rektörlük Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Vali Yardımcısı ve Arifiye Kaymakam Vekili Bekir Dınkırcı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Sakarya Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş,  SATSO ve İlçelerin Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri, OSB temsilcileri, uzmanlar, öğretim üyeleri ve sanayiciler katıldı.

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Kurulunun 2018 Yılı Faaliyet Değerlendirmesi ile başlayan programda; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile çalışma grubu üyeleri de birer değerlendirmede bulundu. 

81 ilde, 96 temsilciden oluşan ve 2017 yılında büyük bir başarı elde eden Sakarya KÜSİ Çalışma Grubunun, 2017 ve 2018 yılına dair yaptıkları faaliyetlere ilişkin bir brifingin de sunulduğu toplantıyı yöneten Vali Nayir, “Bu masa etrafında bulunan herkese ümit veren bir başarı öyküsünü görüp, arkadaşlarımızın daha iyisini gerçekleştireceklerine dair enerjilerini de hissetmiş olduk” dedi.

Bu çalışma grubunun aslında büyük bir zenginlik olduğunu ifade eden Vali Nayir, “Üniversitelerimizin gücüne sahip olduğumuz bir zenginlik, sanayicilerimizin tecrübeleri, güçleri yine bizim sahip olduğumuz bir zenginliktir. Burada değerlendirme yapan arkadaşlarımızın dediği gibi, ‘Bu zenginliklerin, bu güçlerin birbirlerini tanımaları çok önemlidir.’ Sahip olduğumuz zenginliklerin birbirini etkilemesi, insanlığın ortak mirası olan tecrübenin paylaşılması ve güzel örneklerini artırılabilmesi önemlidir. Bu da, başarıyı kamçılayan, başarıyı daha da üst seviyelere getiren ve bir ivme kazandıran güzel bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. 2000’li yılların başında daha KÜSİ ortaya çıkmadan önce, arkadaşlarımızın bu konudaki özverili çalışmaları, KÜSİ’nin ortaya çıkıp birlikte yine bu güçlerin birleşmesiyle varılan noktalar gösteriyor ki; çok daha güzel şeyler başarılabilir. 

2018 yılı hedefleri belirlenirken izlenilen bu yolda 4 katı kadar bir hedefin gerçekleştirilmesi sevindiricidir. Arkadaşlarımız hedefi gerçekleştirdik diye düşünmemişler, bizim kapasitemiz, bizim imkânlarımız daha fazlasına el veriyor diye daha da üstününü sağlamak için bir gayret sarf etmişler. Bu da büyük bir özveri ile çalıştıklarının göstergesidir. Başarılı örnekleri artırdıkça, bu işle ilgili görev yapan arkadaşlarımızın tatmin duygusu, kendilerini daha üst seviyelere taşıma duygusu da artacak demektir. Eğer bizler 2018-2019 yılı projeksiyonunu da burada hazırlayacaksak, 2018 yılı başında değil de, 2018 yılı sonunda ulaştığımız yerleri baz alarak, fikirlerimizi daha fazla geliştirmek için birlikte çalışmamız gerekiyor. 

Sanayisi ile öne çıkmış olan ve aynı zamanda yetkin üniversitelere sahip olan Sakarya’mızda, kamu-sanayi-üniversite işbirliğinin daha iyi noktalara geleceği konusunda büyük ümidimiz var. Buradaki herkesin benimle aynı düşünceyi taşıdığını görüyorum. Bizlere düşen görev, ülkemizin zenginliklerini birleştirmek, tecrübelerini birleştirmek olmalıdır. 

Bizim tel örgüler arkasında kalmış bir üniversiteye değil, yerleşkenin dışına çıkabilmiş, toplumla kaynaşmış veya kendi faaliyet alanlarıyla ilgili olarak da sanayiciyle kaynaşmış bir üniversiteye ihtiyacımız var. Burada da bunun güzel örneklerinin başlayıp devam ettiğini görmek sevindirici bir durum. Bu konuda kanaatkâr olmak iyi değil, bu konuda talepkâr olmak lazım. Daha iyisine ulaşmak için de herkesin ilimize, ülkemize yakışır bir tarzda üzerine düşen görevleri yerine getireceğini düşünüyorum. İnşallah daha güzelini hep birlikte başaracağız” diye sözlerine ekledi. 

Kurul üyelerinin 2019 Yılı Projeksiyonu hakkında genel değerlendirmelerde de bulunduğu toplantının sonunda Vali Nayir, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde Üniversiteler, İş Dünyası ile Kamu Kurum ve kuruluşlarından oluşan KÜSİ Çalışma Grubu üyelerine başarılar diledi.