Bölgenin Son Durumu

BÖLGENİN SON DURUM BİLGİLERİ

 

BÖLGENİN KONUMU:                                                                                                                     

 

  • Kaynarca Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (KAMOSB), Sakarya İli, Kaynarca İlçesi hudutları dahilinde, 90 hektarlık bir alan üzerinde kurulmuştur.(08 Mart 2010)

 

ULAŞIM BİLGİLERİ:

Sakarya İl Merkezi (Yenicami)                      :   35 Km

Kaynarca  İlçe  Merkezi                                :     1 Km

İstanbul                                                         : 180 Km

Ankara                                                          : 345 Km                                                                                                                                                                                                                                                             

Sabiha Gökçen Havalimanı                           : 155 Km          

Karasu Limanı                                               :   40 Km

Arifiye Tren İstasyonu                                  :   45 Km

Sakarya Gümrük Müdürlüğü                         :   40 Km mesafede bulunmaktadır.

 

KAMULAŞTIRMA DURUMU:

  • Kaynarca Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (KAMOSB) Tüzel Kişiliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sicil kayıt defterine 271 Sicil No ile tescil edilmiştir.
  • Bakanlıkça verilen Kamu Yararı Kararına istinaden, OSB alanı içerisinde yer alan 171 kadastral parsel ile Bağlantı Yoluna ait 23 kadastral parsele ait kamulaştırma işlemleri tamamlanmıştır.
  • OSB’nin yaklaşık 13 hektarlık genişleme alanına ait Yer Seçimi ve Kamu Yararı Kararı alınmasına ilişkin işlemler tamamlanarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayına sunulmuştur.

 

ALYAPI DURUMU

Alt Yapı İşleri kapsamında;

  • Bölgemiz içerisinde 2.00x2.50 metre ebatlarında 2 adet ve 3.00x3.50 metre ebatlarında 1 adet Betonarme Dere Geçiş Menfezleri Yapımı İşi ile Menfez Giriş ve Çıkışlarına Su toplama Havuzları Yapımı İşi tamamlanmıştır. Bölgemizin 3.00x3.50 metre ebatlarındaki 3 Nolu B.A. Dere Geçiş Menfezi önüne Betonarme U Kanalı Yapımı İşi tamamlanmıştır.
  • Bölgemizin 2022 Yılı Bütçe ve Yatırım Programında yer alan altyapı inşaatları kapsamında Çeşitli Arazi Düzenleme İşleri ile Bölge içi yollarının muhtelif bakım-onarım işlerine mevsim şartları gereği belirli periyodlarda devam edilmektedir.
  • Bölge A ve B giriş kapılarında kontrol amaçlı Özel Güvenlik Hizmeti alımına başlanılmıştır.
  • Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası Yapımı İşi tamamlanmıştır.
  • Bölge içi yolları üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) standartlarında Trafik Uyarı, İkaz ve Yön Levhaları konulmuştur.
  • Bölgemizin Telekom Şebekesi Altyapı İnşaatı İşi tamamlanmış ve yapılan protokol esasları dahilinde Türk Telekom A.Ş. tarafından Fiber İnternet hizmeti verilmeye başlanılmıştır.
  • AGDAŞ tarafından “Kaynarca İlçesi Doğalgaz Ana Boru Hattı” şebekesi yapım işi kapsamında bölgemiz sınırları içerisinden geçirilen Ana Boru Hattı güzergâhından Bölgemizin doğalgaz kullanımı için gerekli branşman bırakılmıştır.
  • Bölgemizin Geçici Havai ENH Hatları Yapımı İşi ile Kısmi Aydınlatma Şebekesi Yapımı İşi tamamlanmıştır.
  • Bölgemizin İçme ve Kullanma Suyu Dağıtım Şebekesi ile 1000 m3’lük Depo İnşaatı Yapımı İşi tamamlanmıştır.
  • Bölge çevresine ve Bölge Giriş Yolu kenarları ile Sanayi Parsellerinin bölge yollarına bakan cephelerine ve İdari Bina çevresine Muhtelif Yüksekliklerde B.A İstinat Duvarları Yapımı İşi 1. 2. 3. 4. ve 5. Etapları tamamlanmıştır.
  • Bölge içi Yolları ile Bağlantı Yolu üzerine, kısmi Alttemel Altı Dolgusu ve Alttemel Yapılması İşleri tamamlanmış olup, Bölge Ana Giriş Yolu Asfalt Yapımı İşi tamamlanmıştır.

 

 

YAPILAŞMA DURUMU:

OSB’nin Bakanlıkça onaylanan Parselasyon Planlarında yer alan 531.361,47 m2 yüzölçümlü 41 sanayi parselinin Tamamı Mobilya sektöründe üretim yapan 32 katılımcıya tahsis edilmiş olup, OSB uhdesinde boş parsel bulunmamaktadır.

Arsa Tahsisi yapılan katılımcılara, kuracakları tesisler için 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren Yapı İnşa Ruhsatı verilmeye başlanılmıştır.                                                                                                                          

  • Tahsisi yapılan ve Yapı İnşa Ruhsatı verilen 41 parselden;
  • 4 parselde Üretim yapılmaktadır. Ekşioğlu Mobilya Tasarım San. ve Tic. Ltd. Şti., Çalışkan Ofis Mobilyaları A.Ş., Hisar Sağlık Hizm.Tıb.Lab.Malz. San. ve Tic. A.Ş. , Biberoğlu Ahşap, 
  • 15 parselde İnşaat çalışmalarına devam edilmektedir. Aromatik Kimya-2, Aysesa Mobilya, Artella-3, Karaman Mobilya, Mustafa Özçelik, MYS Marmara Yapı Sis, Sarp İnş. Mobilya, Portakal Ahşap, Söz Orman Ürünleri, Serdar Mevlüt Ekşioğlu, Şanimsan Şanlıoğlu, Şeref Şanlıoğlu, Tüm Orman Ürünleri, Özdemir Model.
  • 19 parselde Hafriyat çalışmalarına devam edilmektedir. Akalın Mobilya, Bias Mobilya-2, Demsaş, Gencerler-2, Hisar Sağlık Hizmetleri, Kale Ofis, Kaynarca Mobilya, Seyfettin Polat-4, Seçkin Büro, TD Tech Design, Ulus Tasarım, Yakup Şirin.
  • 3 parselde Proje aşamasındadır. Güney Büro Mobilya, Rekor Koltuk ve Zivella Mobilya.

ÜRETİM VE İSTİHDAM DURUMU

  • OSB tamamlandığında yaklaşık 2.500 kişiye istihdam sağlanacaktır.

KAMOSB

Bölge Müdürlüğü